גלי המח והפרעת קשב
תהליך למידה כרוך ביכולת לשלוט בכישורים מורכבים של וויסות קשב. מאחר והמוח הוא מערכת כימית חשמלית, לכישורים הללו יש ביטוי ביכולת לשלוט בגלי המוח:
- קשב ולמידה יעילים מזוהים עם פעילות גלי מח מהירים.
- הפרעות בקשב ובלמידה מזוהים עם פעילות גלי מח איטיים.
חוסר היכולת לווסת את פעילות גלי המח בהתאם לדרישות הביצוע של משימות קוגניטיביות, הוא הגורם להפרעות קשב ומתבטא בהפחתה ביכולת הריכוז, שיפוט מוטעה, ארגון לקוי, היפר אקטיביות, קושי בשליטה על דחפים וביטוי קוגניטיבי לא יעיל.
מצבו של אדם הסובל מהפרעת קשב מחמיר דווקא כאשר הוא מתבקש להתרכז, כיוון שפעילות גלי המח שלו איטית. לכן תרופות מעוררות (פסיכו סטימולנטים), נבחרו לטיפול באנשים הסובלים מהפרעת קשב, הן להרגעה והן לשיפור יכולת הריכוז.
שיטת רביב מאמנת את האדם לשליטה מבוקרת על כל טווח גלי המוח שהוא הבסיס לוויסות קשב וללמידה יעילה.
כמו כן, ילדים רבים מתחילים את לימודיהם בבית הספר כאשר מוחם אינו בשל ללמידה. בנים מפתחים את היכולת לייצר את גלי המוח המהירים בגיל 8-10 שנים. בנות מוקדם יותר, בגיל 6-8. ניתן ללמד את המח לפעילות גבוהה באמצעות אימון מתאים.
ויסות יעיל של פעילות גלי המח מאפשר גמישות מנטלית טובה, יכולות קוגניטיביות גבוהות, למידה יעילה, שליטה בהתנהגות ובמתח ותפקוד טוב בכל תחומי החיים.
בשיטת רביב מתרגלים זאת באמצעות רצף של תרגילים מכוונים וממוקדים המעוררים את פעילות גלי המח הגבוהים- מאפשרים יכולות מיקוד קשב וריכוז טובים יותר המתבטאים ב:
- מיקוד.
- התמדה.
- סלקטיביות.
- קצב מתחלף.
- חלוקת קשב.
- תכנון מודעות.
- הערכת זמן.
- שילוב כלים מתחום אימון אישי ל ADHD